Санкції у дії: Латвія заборонила мовлення ще 18 російських телеканалів

Санкції у дії: Латвія заборонила мовлення ще 18 російських телеканалів

Укрінформ
Національна рада з питань електронних засобів масової інформації (NEPLP) заборонила ретрансляцію на території Латвії 18 російських телеканалів, які прямо або побічно належать Газпромбанку, який у лютому підпав під санкції США.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сайті NEPLP.

«NEPLP продовжує дотримуватись рішень про міжнародні санкції у зв'язку із жорстокою війною росії в Україні. Рішення Ради про заборону поширення телеканалів-агресорів у Латвії є логічним кроком для захисту нашого інформаційного простору та зміцнення національної безпеки», — зазначила член NEPLP Ієва Калдерауска.

Виключено зі списку ретрансляції наступні телеканали: ТНТ-Comedy, ТНТ4 International, ТНТ, TNT Music, FRIDAY International, телеканал КХЛ, телеканал КХЛ HDTV, КІНОПРЕМ'ЄРА, КІНОПОБАЧЕННЯ, «Чоловіче кіно», «Ля-мінор ТВ», «Авто Плюс», «Ностальгія», «ЖИВИ!», «Хто є хто», «Малыш-ТВ», «Русская ночь», «Зее TV». Вони належать як російському Газпромбанку, так і медіахолдингу Gazprom Media Holdings або дочірній компанії Red Media.

Рішення про заборону NEPLP ухвалено 7 березня і набуде чинності після публікації в офіційному виданні «Latvijas Vestnesis».

Крім того, міністр економіки Яніс Вітенбергс повідомив про нову домовленість серед коаліційних партій, згідно з якою у майбутньому NEPLP зможе на підставі оцінки спецслужб обмежувати та відключати також інтернет-ресурси, які поширюють дезінформацію і пропаганду Кремля.

За словами Вітенбергса, це буде ще один крок на шляху до згуртування суспільства та державної безпеки, оскільки очевидно, що «це війна не лише на фронті, а й в інформаційному просторі».

Нові особливі заходи щодо гарантування інформаційної безпеки Латвії розпочалися після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, що розпочалося 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-