Боррель - про резолюцію ООН: Світ спільно засудив протиправну атаку на суверенну державу

Боррель - про резолюцію ООН: Світ спільно засудив протиправну атаку на суверенну державу

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель привітав ухвалення резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яка засуджує злочинну та неспровоковану агресію РФ проти України та вимагає негайного та безумовного виведення всіх російських військ з усієї території України.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», переважною більшістю голосів: 141-за та 5 – проти (35 – утрималися). Рішення було чітким. Світ спільно засудив протиправну та неспровоковану атаку на суверенну державу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в документі, це є історичним моментом. Об’єднані Нації висловили підтримку цінностям та принципам, що передбачені Хартією ООН. Вони рішуче засудили агресію Російської Федерації, а також залучення до неї Білорусі, вимагаючи, щоб ці країни зупинили використання своїх збройних сил проти України, та виявили військові сили з усієї території України, - негайно, повністю та без додаткових умов», - йдеться я у документі.

У заяві Високий Представник ЄС підкреслює, що Європейський Союз та його країни-члени тісно співпрацювали з Україною та іншими партнерами в процесі підготовки такої резолюції.

«Ми вдячні всім країнам, що підтримали її (Резолюції ГА ООН – ред.), а також тим державам, з якими ми стоїмо поряд у захисті правил, на яких основана міжнародна система. Нам потрібно продовжувати роботу на користь міжнародного миру й стабільності, захищаючи всі держави, великі й малі, стоячи поряд з Україною та підтримуючи її демократичні інституції та представників», - наголосив Боррель.

Як повідомлялося, Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти Росії, як країни-агресора.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-