Жителька Улан-Уде впізнала у полоненому на відео свого сина та вийшла на антивоєнний пікет

Жителька Улан-Уде впізнала у полоненому на відео свого сина та вийшла на антивоєнний пікет

Фото
Укрінформ
Жителька бурятської столиці Улан-Уде Ірина Очирова, побачивши відео з України з полоненим контрактником, впізнала у ньому свого сина Сергія Очирова та вийшла на одиночний пікет із плакатом "Нет войне".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцеве видання "Люди Байкала".

«Я хочу, щоб люди зрозуміли, що насправді це не фейк. Це мій син. Сім років служить», – сказала жінка журналістам.

За словами Очирової, її син, 25-річний водій, брав участь у війні на території України. 28 лютого його вантажівка з ракетами потрапила під обстріл. Очіров був поранений і потрапив у полон.

Сергій Очиров служив у військовій частині на станції Дивізіонна в Улан-Уде — найімовірніше, йдеться про військову частину №47130, де дислокується ракетна бригада. У лютому його відправили на навчання до Білорусі. Про те, що він в Україні сім'ї не повідомляв.

«Де ця колона, яка йшла з боєприпасами? Ніхто нічого не знає. Хто його у полон захопив? Ці нацисти чи війська українські? Це різні поняття, виходить. Нацисти вони ж безжальні. Я нічого не знаю. Зовсім нічого. Просто хочу, щоб син повернувся додому», – каже Очирова.

Вона не змогла зв'язатися із Міноборони РФ. Жінка написала заяви в приймальню президента РФ та в апарат уповноваженого з прав людини у Бурятії Юлії Жамбалової.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні ввели воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-