ЄС домагатиметься засудження дій Росії в ООН - Боррель

ЄС домагатиметься засудження дій Росії в ООН - Боррель

Укрінформ
Європейський Союз проводить широкі міжнародні консультації з метою забезпечити засудження в ООН агресії Росії проти України.

Про це заявив верховний представник ЄС Жозеп Боррель на брифінгу у Брюсселі за результатами зустрічі глав МЗС Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо притягнути Росію до відповідальності на міжнародному рівні. Маємо пояснити, чому ми хочемо засудження РФ в ООН… Росія має бачити, що буде ізольована від міжнародної спільноти», - заявив Боррель.

Він повідомив про мобілізацію підтримки для голосування в Радбезі ООН, яке відбудеться цього вечора. За словами верховного представника, у ЄС усвідомлюють, що Росія накладе вето на таке рішення, але потім резолюція буде розглянута на Генеральній Асамблеї, і тоді всі побачать, хто засуджує агресивну поведінку Росії.

За його словами, роз’яснювальну роботу ведуть дипломатичні представництва ЄС та країн-членів у всіх державах. Верховний представник уже провів розмови з главами МЗС КНР, Індії та інших країн, яким пояснював, що йдеться не лише про Україну, а про повагу до міжнародних правил і Хартії ООН.

Як наголосив Боррель, Путін розпочав війну проти України в момент, коли проходила надзвичайна сесія ООН, що саме по собі говорить про його ставлення до цього органу, а тепер представники РФ вдаються до словесних нападок на Генсека ООН, який закликав до миру.

Верховний представник ЄС додав, що Росію вже ізолюють: її членство у Раді Європи призупинили, країну відсторонено від участі у Євробаченні, матчі Ліги Чемпіонів і Гран-прі Формули-1 не пройдуть у Росії.

Він також нагадав про інформаційну війну, яку розгорнула Росія, дезінформацію навіть з боку вищого керівництва РФ. «Таку дезінформацію треба розвінчувати», - підкреслив очільник європейської зовнішньополітичної служби і підсумував: «Ми маємо продовжувати підтримувати Україну всіма силами».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-