Уряд Німеччини закликають підтримати відключення Росії від SWIFT

Уряд Німеччини закликають підтримати відключення Росії від SWIFT

Петиція
Укрінформ
Партія «Слуга народу» разом із громадянином ФРН Гюнтером Шенком ініціювала збір підписів під петицією до уряду ФРН щодо відключення Росії від міжнародної системи платежів SWIFT.

З петицією, яка зібрала дуже швидко майже 111 тисяч підписів при необхідних 150 тисячах, можна ознайомитися за посиланням, повідомляє Укрінформ.

«Росія розпочала відкриту загарбницьку війну проти України під надуманими приводами. Це повинно мати негайні, далекосяжні наслідки. Одним з найбільш ефективних засобів буде виключення Росії з міжнародної платіжної системи SWIFT», - йдеться у петиції.

У ній зазначається, що згідно з повідомленнями ЗМІ, уряд Німеччини (разом з Італією, Кіпром та Угорщиною) блокує відключення Росії від цієї системи з огляду на власні економічні інтереси. «Цей курс необхідно негайно переглянути, щоб зупинити цю загарбницьку війну Росії. Ми закликаємо німецький уряд негайно змінити курс і працювати над негайним виключенням Росії. Недалекоглядне врахування власних економічних інтересів тут не повинно грати ролі», - підкреслюється в петиції.

Як заявили автори петиції, напад Росії на Україну є найбільшою загрозою мирному порядку в Європі після закінчення Другої світової війни та найбільшою геополітичною катастрофою з часів Другої світової війни. «Ми хочемо запобігти ескалації війни, але для цього не потрібно умиротворення, а скоріше масовий політичний та економічний тиск», - йдеться в документі.

Як повідомлялось, нинішній, другий, пакет санкцій не передбачає виключення Росії з системи міжнародних платежів SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-