Швейцарія не стане майданчиком для обходу санкцій для РФ - уряд

Швейцарія не стане майданчиком для обходу санкцій для РФ - уряд

Укрінформ
Швейцарський уряд запевнив, що ця країна не стане майданчиком для обходу санкцій, запроваджених ЄС щодо РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє уряд Швейцарії.

Федеральна рада Швейцарії обговорила ситуацію на сході України на засіданні 23 лютого 2022 року. Вона засудила визнання Росією двох регіонів незалежними утвореннями як порушення міжнародного права та територіальної цілісності та суверенітету України.

Федеральна рада хоче запевнити, що Швейцарія не буде використовуватися як платформа для обходу санкцій, запроваджених ЄС, і тому уважно вивчає ці санкції.

"Швейцарія віддана мирному врегулюванню конфлікту на сході України. Вона підтримує зусилля ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи щодо сприяння мирному врегулюванню", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Швейцарія прагне нових переговорів з ЄС щодо двосторонніх відносин

Федеральна рада з великим занепокоєнням стежить за поточною ситуацією, оскільки існує ризик значної подальшої ескалації. Швейцарія засуджує дії Росії як порушення міжнародного права та територіальної цілісності та суверенітету України.

Швейцарія не визнає незалежність цих територій, які залишаються частиною території України.

"Визнання Росією незалежності цих територій є прямим порушенням Мінських угод, які вона підписала", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проти Росії вже підготовлені нові санкції та експортні обмеження – Держдеп

Як повідомлялося, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками та Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-