Швейцарія прагне нових переговорів з ЄС щодо двосторонніх відносин

Швейцарія прагне нових переговорів з ЄС щодо двосторонніх відносин

Укрінформ
Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс прагне "розморозити" відносини з ЄC, домагаючись прийняття нового пакету двосторонніх угод та вважає, що його країна має більше наблизитись до Євроспільноти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, багаторічні перемовини щодо більшого наближення Швейцарії до єдиного ринку ЄС зазнали невдачі у травні минулого року, коли швейцарський уряд відмовився від схвалення проєкту угоди між сторонами 2018 року, що зміцнює зв'язок між двома сторонами.

Брюссель протягом десяти років наполягав на укладенні угоди, яка б спонукала Швейцарію регулярно вносити зміни до правил єдиного ринку. Це також забезпечило б більш ефективний спосіб вирішення суперечок.

Читайте також: Швейцарія заборонила своїм військовим користуватися мессенджерами

Кассіс, який також є міністром закордонних справ країни, сказав, що швейцарський уряд наразі працює над підготовкою нових перемовин з ЄС.

"У Федеральній раді ми зараз перебуваємо в процесі визначення рамок можливого пакету або порядку денного перемовин", - зазначив Кассіс.

Економічні відносини між ЄС та Швейцарією наразі регулюються понад сотнею двосторонніх угод, укладених ще 1972 року.

Читайте також: Швейцарія схвалила препарат Ronapreve для лікування COVID-19

Кассіс згадав електропостачання та енергетику як можливі теми для нових угод, додавши, що існує багато "можливостей для співпраці в галузі охорони здоров'я, досліджень, засобів масової інформації або культури, завдяки яким ми могли б поглибити наші відносини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-