Проти Росії вже підготовлені нові санкції та експортні обмеження – Держдеп

Проти Росії вже підготовлені нові санкції та експортні обмеження – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати, а також союзники й партнери вже повністю підготували нові серйозні санкції й експортні обмеження проти Росії в разі подальшої ескалації з її боку.

З такою заявою виступив у середу після оголошення санкцій США проти Nord Stream 2 речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це лише початок нашої реакції. Якщо Путін вдаватиметься до подальшої ескалації, ми також посилимо (відповідь – ред.), застосувавши додаткові санкції та експорті обмеження, які ще не оприлюднені нами, але повністю підготовлені до введення з нашими союзниками й партнерами по всьому світу», - наголосив Прайс.

Читайте також: Байден оголосив про санкції проти оператора Nord Stream 2

Представник Держдепу підкреслив, що США, союзники й партнери вважають нинішні дії Росії «початком вторгнення» в Україну. Він уточнив, що крім визнання російською владою так званих «Л/ДНР», Кремль продовжує проявляти нові акти агресії, в тому числі кібератаки, операції під чужим прапором, провокації, поширення масованої дезінформації тощо. Водночас Москва й надалі не демонструє серйозного ставлення до дипломатичного розв’язання кризи.

Прайс також наголосив, що США й союзники впродовж останніх двох днів відповіли на нові прояви агресії РФ «швидко й рішуче», враховуючи, в тому числі санкції ЄС, Великої Британії, Канади, Японії, Австралії. Крім того, він підкреслив важливість швидкого рішення Німеччини напередодні зупинити процес сертифікації російського газопроводу Nord Stream 2.

Читайте також: США координують із союзниками нове покарання для Росії – Держдеп

У цьому зв’язку представник Держдепу наголосив, що така трансатлантична єдність є «найголовнішим інструментом», який США, а також союзники та партнери мають у своєму арсеналі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Джо Байден оголосив, що віддав розпорядження своїй адміністрації ввести обмеження проти Nord Stream 2 AG, яка є компанією-оператором нового російського газопроводу через Балтійське море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-