Спікер парламенту Туреччини закликав до діалогу та застеріг від необдуманих кроків

Спікер парламенту Туреччини закликав до діалогу та застеріг від необдуманих кроків

Укрінформ
Конфлікт легко почати, але в будь-якому випадку він веде до необґрунтованих втрат та шкоди, найкраще рішення - не підвищувати напругу, а шукати мирні шляхи для врегулювання.

Як повідомляє Укрінформ про це сказав спікер Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафа Шентоп, якого цитує TRT Haber

«Напруга між Росією і Україною - це не просто напруга між двома країнами, як ми всі бачимо, весь світ залучений. Не залишилося жодного міністра закордонних справ, глави держави, прем'єр-міністра, який би не робив заяв з цього питання. Тому що ця ситуація дійсно має серйозні ризики як для регіону, так і для Європи в ширшому сенсі, і можливо для всього світу в більшому масштабі. У цьому відношенні ми, Туреччина, вважаємо, що непорозуміння і конфлікти між двома країнами необхідно вирішувати мирним шляхом, шляхом переговорів і діалогу», - сказав Шентоп.

Спікер застеріг від необдуманих кроків та закликав до діалогу, мирного врегулювання.

Читайте також: Рада Федерації РФ проголосувала за визнання псевдореспублік «Л/ДНР»

«Легко почати (конфлікт - ред.), але неможливо зупинити, уявити та передбачити наслідки і збитки. Звичайно, військовослужбовці, збройні сили, бойова техніка воюватимуть, але великої шкоди зазнають народи. В результаті держави воюють, а страждають люди. У зв'язку з цим було б правильно, якби всі діяли обережно в цій ситуації, і замість заяв, що підвищать напругу і провокуватимуть, пропонували ідеї про те, як врегулювати все мирним шляхом, за допомогою діалогу та переговорів, будучи ініціаторами в цьому питанні», - сказав Шентоп.

Він також нагадав про готовність Туреччини виступити посередником та позитивне сприйняття такої ініціативи Україною, висловив сподівання отримати чіткі, позитивні відповіді з приводу цього й з боку Росії.

Як повідомляв Укрінформ, після визнання маріонеткових утворень в ОРДЛО, так званих «Д/ЛНР» Туреччина заявила про свою відданість збереженню політичної єдності та територіальної цілісності України. Дії Росії в Туреччині вважають неприйнятними, такими що порушують політичну єдність, суверенітет та територіальну цілісності України, а також Мінські домовленості. 

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію. Та повідомив про намір обговорити ситуацію по телефону з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-