До Путіна під час ядерних навчань РФ може приєднатися Лукашенко

До Путіна під час ядерних навчань РФ може приєднатися Лукашенко

Укрінформ
Під час навчань сил стратегічного стримування Росії з пусками балістичних та крилатих ракет, що відбудуться в суботу, у ситуаційному центрі міноборони РФ до президента Володимира Путіна, можливо, приєднається самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на брифінг прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова. 

«Путін перебуватиме у ситуаційному центрі (міноборони – ред.). Подібні навіть тренувальні пуски неможливі без глави держави. Ви знаєте про знамениту "чорну валізку", "червону кнопку" тощо», - сказав Пєсков.

Спікера Кремля попросили прокоментувати заяву Лукашенка про те, що він планує разом із Путіним відвідати військові навчання – чи ці навчання мали на увазі. «Якщо вони вирішать там бути разом, то вони будуть разом. Але це залежатиме від рішення глав держав», - відповів Пєсков.

Він також стверджує, що подібні навчання не викликають в інших країнах жодних побоювань, оскільки про них попереджають заздалегідь. Відповідно, за його словами, немає потреби і переносити їх, навіть з урахуванням напруженої міжнародної обстановки.

Читайте також: Шимоніте про загрозу з боку Білорусі: Від Лукашенка можна очікувати будь-чого

Раніше стало відомо, що 19 лютого відбудеться навчання сил стратегічного стримування з пусками балістичних і крилатих ракет під керівництвом Путіна. До маневрів буде залучено Повітряно-космічні сили, Південний військовий округ, Ракетні війська стратегічного призначення, Північний і Чорноморський флоти.

У п'ятницю мають відбутися переговори Путіна і Лукашенка.

Також у п'ятницю Путін уже провів нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, повідомляють у Кремлі. На ній обговорювалася «ситуація навколо України з акцентом на напруженість, що провокується ззовні». Зазначається, що президент РФ поінформував учасників про свої міжнародні контакти цього тижня – очні та телефонні. Відбувся обмін думками на тему гарантій безпеки для Росії. 

Читайте також: Російська агресія: «передишка» тривала рівно один день

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих "гарантіях безпеки" з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-