Путін завтра запускатиме балістичні та крилаті ракети - ЗМІ

Путін завтра запускатиме балістичні та крилаті ракети - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Росії оголосило про заплановані на 19 лютого навчання сил стратегічного стримування з пусками балістичних і крилатих ракет під керівництвом президента РФ Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«До навчань залучені сили та засоби Повітряно-космічних сил, Південного військового округу, Ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Чорноморського флотів», - повідомили в Міноборони РФ.

Там уточнили, що навчання були сплановані раніше для перевірки готовності органів військового управління, бойових обслуг пуску, екіпажів бойових кораблів і стратегічних ракетоносців, а також надійності озброєння стратегічних ядерних та неядерних сил.

Напередодні МЗС РФ передало США офіційну реакцію на відповідь Сполучених Штатів щодо російських пропозицій про «гарантії безпеки». У цій заяві, зокрема, відтворено тезу президента Путіна, яка часто цитується в Росії, що якщо США і їх союзники не будуть готові дати «тверді, юридично зобов'язальні гарантії забезпечення нашої (РФ - ред.) безпеки з боку США та їх союзників, Росія буде змушена реагувати, зокрема, шляхом реалізації заходів військово-технічного характеру».

Читайте також: Росія знову заявляє про відведення частини техніки від кордонів України

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих "гарантіях безпеки" з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Альянсу від власної політики безпеки. Росія вимагала у США та НАТО дати письмову відповідь на її пропозиції щодо «гарантій безпеки». Її було отримано 26 січня. Глава МЗС РФ Лавров назвав ці відповіді загалом незадовільними, але уточнив, що діалог буде продовжено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-