Росія вивела у Каспійське море 20 бойових кораблів для навчань

Росія вивела у Каспійське море 20 бойових кораблів для навчань

Укрінформ
Флотилія у складі 20 кораблів РФ почала навчання у Каспійському морі. 

Як передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс, про це повідомили у пресслужбі Південного військового округу.

"Загалом у корабельному командно-штабному навчанні беруть участь екіпажі близько 20 бойових кораблів флотилії, серед них ракетний корабель "Дагестан", малі ракетні кораблі "Град Свіяжськ", "Угліч", "Великий Устюг", "Махачкала", "Астрахань", "Ступинець", малі артилерійські кораблі, базові тральщики, катери, а також судна забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у пресслужбі, "найближчим часом корабельні тактичні групи флотилії мають відпрацювати спільні дії з плавання в єдиному похідному ордері, відбиття засобів повітряного нападу умовного супротивника та ведення навчального морського бою, а також виконати практичні ракетні та артилерійські стрільби".

Читайте також: НАТО не бачить жодного відведення російських військ від кордонів України

Сили флотилії відпрацюють протимінне розгортання, а також пошук та знищення мін "з виконанням бойових стрільб зі штатного озброєння".

Відповідно до плану підготовки Збройних сил РФ на 2022 рік у січні-лютому у всіх зонах відповідальності флотів проводиться серія військово-морських навчань під загальним керівництвом головнокомандувача Військово-морського флоту адмірала Миколи Євменова.

Навчання охоплюють акваторії морів, прилеглих до російської території, і навіть оперативно важливі райони Світового океану.

Загалом до участі у заходах на всіх флотах залучається понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого РФ і Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання "Союзна рішучість-2022" поблизу кордону України.

Крім того, Росія оголосила великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 по 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, що передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Читайте також: У Мінську заявили, що після навчань у Білорусі не залишиться жодної одиниці бойової техніки РФ

За даними розвідки, РФ продовжує нарощувати кількість тактичних військових груп на кордонах України.

15 лютого російське Міністерство оборони повідомило про повернення з навчань у тимчасово окупованому Криму підрозділів Південного військового округу.

Уздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО були зосереджені 119 тисяч військових РФ наземного компонента. Разом із повітряним та морським компонентом це число становить 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-