НАТО не бачить жодного відведення російських військ від кордонів України

НАТО не бачить жодного відведення російських військ від кордонів України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що попри слова Кремля про відведення військ їхня кількість біля українських кордонів лише збільшилася.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми не побачили жодного відведення російських військ. І, звичайно, це суперечить заявам про дипломатичний шлях. Ми бачимо, що вони лише збільшили кількість військ, а інші війська ще мають прибути. Тож поки що жодної деескалації», - заявив Столтенберг у середу.

Заява прозвучала на тлі запевнень Кремля про часткове відведення військ до пунктів постійної дислокації. Раніше російське міністерство оборони опублікувало відео, на якому видно танки, БМП та САУ, які вантажаться на ешелони. Столтенберг у своїй заяві зазначив, що це відео ще не підтверджує реальне відведення військ.

Міністр оборони Канади Аніта Ананд також заявила про збільшення російських військ біля кордонів України. «Присутність російських військ на кордонах України лише збільшується і є доволі значною, це змушує нас, як альянс, продовжувати працювати разом», - заявила Ананд.

Читайте також: У Мінську заявили, що після навчань у Білорусі не залишиться жодної одиниці бойової техніки РФ

Як повідомляв Укрінформ, перша частина із запланованого контингенту в 2000 американських військових вирушила з Німеччини до Словаччини для участі в навчаннях НАТО «Удар шаблі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-