Шольц і Байден обговорили ризики російської агресії проти України

Шольц і Байден обговорили ризики російської агресії проти України

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це, як передає Укрінформ, повідомив речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт.

Шольц і Байден обмінялися думками щодо ситуації в Україні та навколо неї. Співрозмовники погодилися, що ситуація в регіоні залишається надзвичайно серйозною з огляду на нарощування російських військ поблизу України.

«Ризик військової агресії РФ проти України зберігається, тож потрібен найвищий рівень пильності - значного відведення російських військ поки що не спостерігається», - розповів Гебештрайт про зміст розмови.

Читайте також: Шольц попередив Путіна про «далекосяжні наслідки» у разі ескалації навколо України

За його словами, Шольц поділився з президентом США враженнями від останніх поїздок до Києва та Москви. При  цьому обидва лідери вітали заяви президента Росії Путіна про те, що дипломатичні зусилля слід продовжувати.

Як зазначив речник уряду ФРН, важливо вступити в конструктивний діалог з питань європейської безпеки, виконати Мінські домовленості та - за підтримки Німеччини і Франції - досягти прогресу в Нормандському форматі. «Ключ до цього лежить у Москві. Росія має зробити реальні кроки для деескалації», - підкреслюється у повідомленні.

Читайте також: Шольц у Москві: Визнання «Л/ДНР» може стати політичною катастрофою

Також наголошується, що в Берліні й Вашингтоні вкотре підтвердили: в разі подальшої військової агресії проти територіальної цілісності та суверенітету України Росію можуть очікувати надзвичайно серйозні наслідки.

Нагадаємо, Олаф Шольц здійснив візит до Києва 14 лютого, наступного дня він відвідав Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-