Шольц попередив Путіна про «далекосяжні наслідки» у разі ескалації навколо України

Шольц попередив Путіна про «далекосяжні наслідки» у разі ескалації навколо України

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц пригрозив Путіну санкціями в разі агресії проти України.

Це він заявив після переговорів з російським президентом Володимиром Путіним у Москві у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується власне трубопроводу «Північний потік-2», то всі знають, що відбувається: ми взяли на себе зобов’язання гарантувати, що транзит газу в Європу через Україну, але також через Білорусь і Польщу продовжує функціонувати, разом із «Північним потоком-1», - сказав Шольц. Він пообіцяв і надалі дотримуватися своїх зобов’язань.

Головним, повторив він, є забезпечити мир в Європі. Але якщо дійде до військової конфронтації навколо України, будуть «далекосяжні наслідки» і кожен знає, що робити в цьому випадку, сказав Шольц, не назвавши, втім, у якості відповіді зупинку газогону.

Читайте також: Шольц у Москві заявив про «пару речей», щодо яких можна вести перемовини з РФ

Шольц не став коментувати діяльність Шредера у відповідь на запитання про те, що ексканцлер-соціалдемократ працює в кількох російських компаніях.

«Я не стану надалі коментувати приватно-економічну активність колишнього німецького політика. Він не говорить від імені Федеративної республіки Німеччина, а лише від себе», - заявив Шольц.

Нагадаємо, у вівторок канцлер ФРН перебуває з першим візитом в Москві, де провів переговори з Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-