Путін використовує ескалацію, аби відвернути увагу від внутрішніх проблем - ЗМІ

Путін використовує ескалацію, аби відвернути увагу від внутрішніх проблем - ЗМІ

Укрінформ
Президент Росії використовує ескалацію ситуації довкола України як засіб відвернення уваги громадськості від негараздів всередині країни та підвищення власних рейтингів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в статті турецької газети Daily Sabah «Росія має роззброїтися, проявити дипломатичну волю до вирішення».

«Зростання невдоволення, економічні проблеми, пандемія COVID-19, а тепер дедалі більша тривога через потенційну війну, яку громадськість в Росії вважає непотрібною, - все це тисне на Путіна, який використовує напруженість з Україною як засіб відвернути увагу громадськості від внутрішніх негараздів», - ідеться у статті.

Зазначається, що опитування громадської думки демонструють зниження політичних рейтингів президента РФ.

Читайте також: Росія відповзає, або Чи справді Путін раптом захотів переговорів

«Як можна помітити в багатьох авторитарних країнах, створення зовнішніх загроз і використання поняття націоналізму часто ставало інструментом для отримання підтримки населення. Це спостерігалося під час подій 2014 року. Після переобрання у 2012-му Путін стикнувся із серйозними економічними проблемами. Після незаконної анексії Криму Росією у 2014 році рейтинги Путіна різко зросли; однак рівень націоналізму знизився, і розчарування змусило громадськість задуматися про альтернативи», - пише видання.

У статті внутрішні проблеми в Росії називаються основним мотивом для ескалації напруженості. Це посилюється історико-культурним сприйняттям Путіна українців та росіян як однієї нації, що використовується для історичного виправдання можливого вторгнення.

Читайте також: Путін не дав прямої відповіді про напад на Україну і війну в Європі

«Ігноруючи довгу історію держави (України - ред.), інституцій, мови та культури, Росія все ще розглядає країну як частину своєї сфери впливу. З точки зору холодної війни, якщо Росія не контролює стратегічно важливу Україну, зробити це намагатимуться інші. Однак самі росіяни, які мають міцні родинні та культурні зв’язки з українцями, можуть не захотіти, щоб (українські - ред.) міста постраждали від вторгнення», - наголошує видання.

У публікації вказується, що президенту РФ складно відступити нині, коли біля кордонів України зосереджено понад 100-тисячне військо, і весь світ пильно спостерігає за розвитком конфлікту, Але, зауважує видання, саме компроміс дозволить «зберегти обличчя в цій рукотворній кризі», тоді як вирішувати питання власної популярності варто всередині країни.

Читайте також: Путін все ще має час відступитися – Джонсон

Як повідомлялося, Росія скупчила значні військові сили на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагався використати для шантажу США та НАТО. Одна з ключових його вимог - відмова Північноатлантичного альянсу від розширення на схід. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-