У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії

У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії

Укрінформ
Група сенаторів-республіканців внесла до верхньої палати Конгресу США законопроєкт, що передбачає санкції проти Росії уже на нинішньому етапі, а також додаткову підтримку України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті комітету з питань міжнародних відносин Сенату США, передає Укрінформ.

«Військового вторгнення досі не сталося, але є інші способи, у які Росія може напасти на Україну, і які можуть бути виснажливими для українців, а також для європейської безпеки в цілому», – заявив автор законопроєкту, старший член комітету з питань міжнародних відносин Джим Ріш.

Він пояснив, що нова законодавча ініціатива передбачає негайні дії з метою зупинки проєкту Nord Stream 2, масштабні економічні втрати для Росії, а також зміцнює союзників і партнерів США та надає підтримку Україні.

Читайте також: Байден - про агресію Росії: Сполучені Штати готові реагувати

Новий законопроєкт має символічну абревіатуру NYET (від російського «нет»), що розшифровується як Never Yielding Europe’s Territory. У перекладі назва документа означає «ніколи не поступатися територією Європи». Проєкт закону одразу підтримали як співавтори понад три десятки сенаторів-республіканців.

Слід зауважити, що цей проєкт внесено після того, як переговори між демократами й республіканцями (вони у Сенаті в меншості) щодо підготовки подібного двопартійного документа із новими санкціями проти Росії зайшли в глухий кут.

Читайте також: У Сенаті США готують законопроєкт про превентивні санкції проти Росії

За повідомленнями американських ЗМІ, сенатори не змогли подолати розбіжності щодо запровадження антиросійських санкцій уже на нинішньому етапі, проти чого виступає Білий дім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-