У Сенаті США готують законопроєкт про превентивні санкції проти Росії

У Сенаті США готують законопроєкт про превентивні санкції проти Росії

Укрінформ
Комітет з міжнародних відносин Сенату США невдовзі досягне згоди щодо законопроєкту, який передбачатиме превентивні санкції проти Росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила член комітету Джин Шахін під час онлайн-заходу, організованого Центром стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

«Це питання нині на розгляді, і ми дуже близькі до досягнення згоди… щодо законопроєкту, де будуть розглянуті превентивні санкції, які ми можемо запровадити у відповідь на дії Росії, на її агресивну поведінку… Потім також подивимося на санкції, що їх, за твердженнями Держдепартаменту, президента, керівництва комітету Сенату з міжнародних відносин, Росія та Путін відчули б у разі вторгнення в Україну», - розповіла Шахін, яка представляє Демократичну партію.

Своєю чергою член комітету з міжнародних відносин республіканець Роб Портман зазначив, що документ, який буде ухвалено за двопартійної підтримки передбачатиме різнопланову допомогу Україні.

Читайте також: Навіть кібератака спецслужб РФ проти України має потягти за собою санкції - Яценюк

За його словами, ідеться про те, щоб «поділитися з Україною деякими передовими практиками, над якими працювали у США для захисту інфраструктури» від кібератак. Окрім того, Сполучені Штати можуть працювати як з неурядовими організаціями, так і з владою, аби «протистояти брехні і пропаганді, які постійно поширюються і є частиною зусиль з дестабілізації».

Портман також підкреслив, що США активно взаємодіють з Німеччиною та іншими країнами Європи в питанні енергетичної безпеки. «Сполучені Штати та наші союзники по всьому світу, включаючи Близький Схід, готові надати більше скрапленого газу й інших видів енергії. І це могло б допомогти зменшити залежність від російського газу», - сказав сенатор.

Читайте також: МВФ підтримає країни, які постраждають у разі відключення Росії від SWIFT

При цьому він висловив переконання, що не слід чекати, поки Росія нападе, а вже потім запроваджувати санкції: «Сенс у тому, щоб утримати Росію від цієї жахливої помилки, наслідки від якої були б руйнівними».

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що санкції проти Росії набудуть чинності автоматично - в ту саму хвилину, коли почнеться вторгнення в Україну. І вони дадуть змогу цілеспрямовано бити по комерційних інтересах Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-