Фінляндія рекомендує своїм громадянам залишити Україну

Фінляндія рекомендує своїм громадянам залишити Україну

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Фінляндії закликало громадян, які перебувають в Україні, негайно залишити країну.

Як передає Укрінформ, про це із посиланням на МЗС країни повідомляє видання Yle.

МЗС радить стежити за повідомленнями, що оновлюються в посольстві Фінляндії в Києві та на інформаційних каналах міністерства. Фінів, що перебувають в Україні, закликають поінформувати фінську владу про своє місцезнаходження.

Наразі про своє перебування в Україні повідомили 110 фінів.

Як заявила пресаташе МЗС Петра Саріас, рішення про евакуацію фінського посольства поки що не ухвалено.

Читайте також: США евакуюють з України дипломатів та зупиняють консульські послуги

Як повідомляв Укрінформ, низка країн, зокрема США, Великобританія, Нова Зеландія, Австралія, Македонія та інші також порадили своїм громадянам негайно залишити Україну через ситуацію з безпекою. Повідомлення надійшли після того, як Державний секретар США Ентоні Блінкен у п'ятницю заявив, що Росія відправила більше сил до кордону з Україною і може розпочати вторгнення будь-якої миті, зокрема, під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні, які триватимуть до 20 лютого.

Росія продовжує нарощувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум із вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмовитися країнам Північноатлантичного Альянсу від власної політики безпеки. У разі небажання Заходу пристати на такі російські "пропозиції" кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи "військового та військово-технічного характеру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-