РФ «оптимізує штат» своїх дипломатичних установ в Україні

РФ «оптимізує штат» своїх дипломатичних установ в Україні

Укрінформ
Росія вирішила оптимізувати штати своїх закордонних установ в Україні за збереження основних функцій посольства та консульств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляючи про «деяку оптимізацію штатів російських закордонних установ в Україні», аргументувала це побоюваннями перед «можливими провокаціями «київського режиму» або третіх країн».

Пресаташе посольства Росії у Києві Денис Голенко підтвердив, що дипмісія проводить оптимізацію штатного розкладу, продовжуючи роботу в звичайному режимі.

Захарова вкотре звинуватила в «ускладненні ситуації у сфері безпеки» навколо кордонів України саму Україну та треті країни, насамперед США та Велику Британію.

Читайте також: Білий дім офіційно попередив Росію про суворі наслідки в разі подальшої агресії

Як повідомлялося, вчора американська сторона заявила, що Росія може розпочати агресію проти України у будь-який час, і закликала громадян США виїхати з України. Офіційні представники ЄС заявили, що їхні установи в Україні продовжують працювати в Україні в нормальному режимі, як це було до кризи, спровокованої РФ.

Читайте також: МЗС Росії запевняє, що Захід бреше про її плани щодо вторгнення в Україну

Тим часом Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-