Прем'єрка Естонії: Винищувачі НАТО потрібні нам для стримування Росії

Прем'єрка Естонії: Винищувачі НАТО потрібні нам для стримування Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що винищувачі НАТО, що базуються на естонській авіабазі Емарі, потрібні для підтримки стабільної ситуації, стримування РФ, але «треба зробити ще більше, якщо Росія вирішить відмовитися від дипломатії та застосувати військову силу».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Кабміну Естонії. 

«Винищувачі НАТО в нашому небі – це явна ознака наших зусиль і зусиль союзників зі стримування, спрямованих на підтримку стабільної безпекової ситуації. Однак зрозуміло, що нам потрібно зробити ще більше, якщо Росія вирішить відмовитися від дипломатії та застосувати військову силу», - сказала Каллас у середу на зустрічі з прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо на естонській авіабазі в Емарі.

Каллас нагадала, що Естонія протягом наступних чотирьох років додатково інвестує в національну оборону 380 млн євро, збільшує можливості самооборони, а також працює над збільшенням присутності НАТО в балтійському регіоні.

Читайте також: Іспанія відправить до Болгарії військових та винищувачі через дії РФ

Каллас назвала Бельгію «безцінним союзником у забезпеченні безпеки Естонії» та висловила подяку Бельгії «за її ефективну співпрацю в галузі оборони та великий внесок у нашу безпеку».

Де Кроо разом з естонською колегою відвідав авіабазу Емарі, де бельгійські льотчики на винищувачах F-16 на ротаційній основі в рамках НАТО беруть участь в охороні повітряного простору країн Балтії.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня естонський Кабмін склав карту готовності у сфері державної оборони на випадок нападу Росії на Україну, при цьому було обговорено готовність країни до наслідків у разі нового нападу Росії на Україну.

Читайте також: Данія відправить до Балтійського моря винищувачі й фрегат через поведінку РФ

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «воєнного та військово-технічного характеру».

Фото: Raigo Pajula

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-