Іспанія відправить до Болгарії військових та винищувачі через дії РФ

Іспанія відправить до Болгарії військових та винищувачі через дії РФ

Укрінформ
Уряд Іспанії ухвалив рішення про відправку до Болгарії чотирьох винищувачів та 130 військових на тлі нарощування російських військ поблизу українського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

У Міноборони Болгарії очікують, що перші іспанські літаки типу Eurofighter приземляться в країні до кінця тижня для виконання обов'язків із захисту повітряного простору Болгарії разом із місцевими ВПС у рамках місії, яка триватиме до кінця березня.

"Місія впроваджує заходи щодо забезпечення безпеки країн-членів НАТО на східному фланзі", - йдеться в повідомленні Міноборони Болгарії.

Читайте також: До Румунії прибули перші військові США для підсилення контингенту НАТО

Також очікується, що Нідерланди відправлять два винищувачі F-35 до Болгарії у квітні та травні для заходів з охорони повітряного простору.

Болгарія, яка є членом НАТО з 2004 року, планує створити бойову групу з чисельністю до 1 000 військовослужбовців під болгарським командуванням, до якої також увійдуть солдати з інших союзних країн.

Читайте також: Німеччина додатково відправляє 350 солдатів до Литви

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено заявив, що Іспанія готова разом із Європейським Союзом до запровадження санкцій проти Росії у разі нової атаки на Україну, але вважає, що наразі слід зосередитися на дипломатичних зусиллях задля врегулювання створеної Кремлем кризи.

Фото: EPA-EFE/VALDA KALNINA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-