Данія відправить до Балтійського моря винищувачі й фрегат через поведінку РФ

Данія відправить до Балтійського моря винищувачі й фрегат через поведінку РФ

Укрінформ
Данія підвищить військову готовність, включно з розгортанням двох винищувачів на острові в Балтійському морі, через «неприйнятний військовий тиск Росії на Україну».

Як передає Укрінформ, про це заявив у вівторок начальник штабу оборони країни Флеммінг Лентфер, повідомляє Reuters.  

«Ми зміцнюємо наш військовий потенціал, щоб мати можливість швидше реагувати, якщо цього вимагає ситуація», - заявив він.

Як зазначається, командування оборони Данії оголосило, що підготує бойовий батальйон чисельністю 700-800 солдатів, який зможе перебувати у бойовій готовності та брати участь в операціях НАТО.

Читайте також: Швеція посилює патрулювання на острові Готланд через напругу між НАТО та Росією

Крім цього, Данія підготує фрегат для таких завдань, як посилений моніторинг данських вод, а також планує відправити два винищувачі F-16 на данський острів Борнхольм у Балтійському морі найближчим часом.

Водночас Лентфер підкреслив, що загроза для Данії не збільшилася.

У вівторок генсек НАТО Єнс Столтенберг провів переговори з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, в ході яких вони обговорили нарощування Росією військових сил навколо України та наслідки цього для європейської безпеки.

«Ми закликаємо Росію до деескалації, а також стати на шлях миру. НАТО завжди захищатиме союзників, будучи готовим розмовляти з Росією», - написав Столтенберг у Твітері.  

Читайте також: Росія сама наблизила НАТО до своїх кордонів – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до Копенгагена міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та його зустрічі з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен йшлося про підтримку економічної та фінансової стабільності України.

Фото ілюстративне: Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-