Авіапатруль НАТО в Балтії минулого тижня супроводжував чотири літаки РФ

Авіапатруль НАТО в Балтії минулого тижня супроводжував чотири літаки РФ

Укрінформ
Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО минулого тижня один раз піднімалися в повітря, щоб ідентифікувати та супроводити російський Ту-154, а також три військові літаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборона Литви.

"31 січня - 6 лютого винищувачі, що виконують функції повітряного патрулювання НАТО в країнах Балтії, один раз піднімалися в повітря, щоб ідентифікувати та супроводити військові літаки РФ, що пролітали в міжнародному просторі над Балтійським морем з порушенням правил міжнародної авіації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Світ має зупиняти Росію, а не «рятувати обличчя Путіна» - Кулеба

Зазначається, що 3 лютого був упізнаний Ту-154, який летів «з основної частини Росії» до Калінінграда з включеним бортовим транспондером, відповідно до заздалегідь поданого плану польоту, підтримуючи радіозв'язок із Регіональним центром управління польотами. Його супроводжували Су-35, МіГ-31, Су-27, що летіли у зв'язці, які також були ідентифіковані. Ніхто з них не мав включених бортових транспондерів, попередньо заповнених планів польоту, вони не підтримували зв'язку з Регіональним центром управління польотами.

Читайте також: Російський винищувач залетів у Естонію - МЗС викликало тимчасового повіреного

Місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-