Британія перекине 350 військових до Польщі для посилення східного флангу НАТО

Британія перекине 350 військових до Польщі для посилення східного флангу НАТО

Укрінформ
Уряд Великої Британії вирішив направити до Польщі додаткових 350 військовослужбовців у рамках посилення східного флангу НАТО у відповідь на агресивну політику Росії.

Про це під час спільної пресконференції в Лондоні з польським колегою Маріушем Блащаком заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає кореспондент Укрінформу.

“Коли Білорусь нещодавно цинічно використовувала людей для дестабілізації ситуації у сусідній країні (Польщі - ред.), використовувала нелегальну міграцію і змушувала людей перетинати кордон, Велика Британія стала пліч-о-пліч із Польщею і направила 100 саперів на підтримку Польщі для запобігання інструментального використання мігрантів. У дусі солідарності до цих 100 саперів ми надішлемо ще 350 британських військових”, – підкреслив Воллес.

Читайте також: МЗС Польщі: НАТО готове до двох сценаріїв дій Росії в Україні

За його словами, направлення британського контингенту до РП відбуватиметься у рамках двосторонньої співпраці і буде сигналом, що Лондон і Варшава діють пліч-о-пліч.

Своєю чергою Блащак наголосив, що Польща і Велика Британія готові до відлякування агресора від здійснення агресивних дій. За його словами, історичний досвід свідчить: лише рішуча політика відлякування загальмує агресивну політику РФ.

Читайте також: Посилення Східного флангу НАТО: до Польщі прибула перша група американських військових

Польський міністр зазначив, що Варшава буде готова прийняти на своїй території британських військових так швидко, як тільки це можливо.

Блащак уточнив, що британських солдатів планується розмістити на схід від Вісли (поблизу кордону з Білоруссю - ред.), де Польща на сьогодні концентрує найбільшу увагу.

Фото: EPA / UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-