Посилення Східного флангу НАТО: до Польщі прибула перша група американських військових

Посилення Східного флангу НАТО: до Польщі прибула перша група американських військових

Укрінформ
До аеропорту “Ясьонка” неподалік польського Жешува в суботу літаком прибула передова група військових зі складу 82-ї парашутно-десантної дивізії (ПДД) ЗС США.

Вони дислокуватимуться в Польщі за рішенням президента США Джо Байдена для посилення східного флангу НАТО, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

За інформацією речника 18-ї механізованої дивізії ЗС Польщі Пшемислава Ліпчинського, до Польщі прибула частина американського командування.

Зокрема, до Польщі в суботу прибув невеликий літак Beechcraft C-12 з американськими військовими. Натомість ще один великий транспортний літак ЗС США, який мав прибути до Польщі в суботу, прилетить в неділю.

“Ми готові прийняти союзницьку підтримку. Ми чекаємо на наших союзників, ми провели переговори, узгодження з американською стороною. Співпраця відбувається дуже добре” ,- заявив Лапчинський.

Читайте також: Посилення Європи: до Німеччини прибула перша група військових США

Речник нагадав, що до Польщі загалом прибуде 1,7 тис. американських військовослужбовців зі складу 82-ї ПДД. Він нагадав, що це - елітна американська дивізія, яка здатна розгортатися до дій по всьому світу упродовж кільканадцяти годин після отримання сигналу тривоги.

Увесь процес перекидання американських військ до Польщі може тривати до кількох днів.

Сполучені Штати заявили в середу, що направлять майже 3 тис. додаткових військовослужбовців до Польщі та Румунії, щоб захистити Східну Європу від потенційного поширення безпекової кризи через зосередження російських військ поблизу України.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-