Британія не вірить заявам російської влади про відсутність планів вторгнення до України

Британія не вірить заявам російської влади про відсутність планів вторгнення до України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила у неділю, що заяви Москви про відсутність у неї планів нового вторгнення до України неправдиві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє City A.M.

Трасс застерегла Москву від спроб підірвати суверенітет або погрожувати своєму сусіду (Україні - ред.), посилаючись на оцінки посадовців США щодо планів РФ з подальшої дестабілізації чи військового вторгнення.

Наступного тижня Трасс вирушить до Москви, задля зустрічі зі своїм колегою Сергієм Лавровим, з метою пошуку дипломатичного вирішення поточної кризи навколо кордонів України.

"Активність Росії у спробах підірвати лад чи якось погрожувати Україні добре помітна", - зазначила Трасс.

Читайте також: Глава МЗС Британії підтвердила Кулебі, що приїде в Україну

"Дії Росії показують, що її заяви про відсутність намірів щодо вторгнення неправдиві. Ми та наші союзники залишаємося непохитними у підтримці України", - додала очільниця британського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого в Києві Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Джонсоном, під час якої був обговорений комплекс кроків щодо стримування російської агресії. Важливою темою переговорів стало зміцнення обороноздатності України.

Трасс не змогла приїхати до Києва із прем'єр-міністром Великої Британії через захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-