Блінкен обговорив з главою МЗС Польщі питання безпеки на східному фланзі НАТО

Блінкен обговорив з главою МЗС Польщі питання безпеки на східному фланзі НАТО

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС Польщі Збігнєвом Рау питання двосторонньої взаємодії, безпеки на східному фланзі НАТО, а також відданість захисту України на тлі агресії РФ.

Зустріч Блінкена і Рау у Вашингтоні відбулася в рамках Стратегічного діалогу США - Польща, повідомляє Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Рау обговорили колективну безпеку та регіональні питання, у тому числі спільну відданість суверенітету й територіальній цілісності України в умовах нарощування військових сил РФ», - інформує зовнішньополітичне відомство США.

Зазначається, що Блінкен подякував Польщі за її лідерство на східному фланзі НАТО та підтвердив необхідність розвивати відносини.

Читайте також: Блінкен повідомив керівництву НАТО, ОБСЄ та ЄС деталі розмови з Лавровим

Співрозмовники також обговорили взаємодію Сполучених Штатів і Польщі у сферах економіки, диверсифікації чистої енергії та захисті спільних демократичних цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні офіційний Вашингтон оголосив про посилення східних союзників по НАТО. У цьому контексті передбачено перекидання загалом трьох тисяч американських військових до Польщі, Румунії та Німеччини.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-