Італія вирішила поступово послаблювати карантин

Італія вирішила поступово послаблювати карантин

Укрінформ
Уряд Італії схвалив рішення про поступове послаблення карантинних обмежень, запроваджених у зв’язку з пандемією COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Corrierre della Sera.

Починаючи з 10 лютого в країні скасовується вимога носити маски на вулиці, з 11 лютого у нічних клубах дозволять відновити дискотеки, але з певними обмеженнями на кількість гостей.

Захисні маски надалі залишатимуться обов’язковими у громадському транспорті та приміщеннях.

COVID-сертифікати людей, які отримали бустерне щеплення, діятимуть необмежений термін часу, так само - для людей, які перехворіли на коронавірус, після повного курсу щеплення, бустерну дозу для них уже не вимагатимуть.

Читайте також: У найбільшому віденському центрі вакцинації підробляли COVID-сертифікати

У тих, хто перехворів після першої дози, на підставі перенесеної хвороби сертифікат буде дійсний протягом 6 місяців з дати одужання. Для власників таких сертифікатів не будуть діяти майже жодні обмеження, окрім загального маскового режиму.

Чинні заборони діятимуть лише для тих, хто не має COVID-сертифікату, тобто невакцинованих. З іншого боку, ті, хто має сертифікат, зможуть залишати муніципалітет свого проживання, навіть якщо у них немає на це термінових причин чи потреб.

Очікується, що італійський уряд не продовжуватиме надзвичайну ситуацію у зв’язку з пандемією після того, як попередній термін спливе 31 березня.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 3 лютого кількість хворих на COVID-19 становить 385 374 811. При цьому 305 505 107 осіб одужали, 5 719 047 хворих померли.

Фото з сайту ansa.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-