Штати у Європі обговорять шляхи посилення кіберзахисту України – CNN

Штати у Європі обговорять шляхи посилення кіберзахисту України – CNN

Укрінформ
Заступниця радника Білого дому з питань нацбезпеки Енн Нойбергер, яка відповідає за напрям кібербезпеки, відвідає цього тижня Брюссель і Варшаву для зустрічі з представниками країн НАТО і ЄС та обговорення підтримки України в цій сфері.

Про це повідомляє в вівторок CNN із посиланням на джерела в адміністрації Байдена, передає Укрінформ.

«Високопоставлена чиновниця Білого дому зустрінеться з європейськими союзниками цього тижня, щоб обговорити шляхи підтримки України у сфері цифрового захисту України у випадку кібератак з боку Росії»,- зазначається в публікації.

Читайте також: У ЄС заявляють про готовність підтримувати Україну в розвитку кіберзахисту

Уточнюється, що Нойбергер в Брюсселі проведе зустрічі з представниками Організації Північноатлантичного договору та Європейського Союзу, щоб обговорити «шляхи підвищення стійкості в кіберпросторі на національному рівні та в межах Альянсу». Це охоплює, в тому числі зусилля щодо стримування, зриву та відповіді на акти потенційної агресії РФ проти України й сусідніх держав у Європі.

Читайте також: НАТО надалі допомагатиме Україні посилювати кіберзахист – заступник генсека

Представниця Білого дому також зустрінеться з колегами з країн Балтії, Франції, Німеччини й Польщі, «щоби переконатися, що союзники США готові реагувати на будь-які кібератаки». Візит Нойбергер підкреслює, що адміністрація Байдена розглядає кіберпростір як потенційний фронт потенційної агресії з боку Росії насамперед проти України, а також інших союзників та партнерів у Європі.

Читайте також: Кіберзахист критичної інфраструктури України перевіряють на вразливість – депутат

Як повідомлялося, у січні невідомі хакери атакували цілу низку українських урядових установ, що спричинило перебої в роботі деяких офіційних вебсайтів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-