У ЄС заявляють про готовність підтримувати Україну в розвитку кіберзахисту

У ЄС заявляють про готовність підтримувати Україну в розвитку кіберзахисту

Укрінформ
Делегація Євросоюзу на чолі з комісаром ЄС із питань сусідства та розширення Олівером Варгеї відвідала Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації та заявила про готовність підтримати Україну в розвитку кіберзахисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держспецзв’язку.

За словами єврокомісара Олівера Варгеї, європейська сторона готова до співпраці в межах проєктів, над якими наразі працює Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, а також надасть пропозиції щодо їх підтримки після ознайомлення.

«Треба рухатися в цьому напрямі дуже швидко, якщо ви хочете мати конкретні результати. Дякую за те, що ви робите у сфері кіберзахисту», – наголосив представник ЄС.

Читайте також: НАТО надалі допомагатиме Україні посилювати кіберзахист – заступник генсека

Як зазначили в Держспецзв’язку, на сьогодні у межах роботи із посилення кіберстійкості України втілюються в життя низка важливих проєктів. Серед них, зокрема, створення Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів, а також формування системи захищеного доступу до інтернету.

Читайте також: У Держспецзв'язку отримували попередження про можливі кібератаки напередодні 14 січня

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про сайти Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міндовкілля, ДСНС та Держказначейства. У Службі безпеки України запевнили, що витоку персональних даних унаслідок хакерської атаки не було. Наразі роботу ресурсів відновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-