У Сенаті США переконані, що врешті домовляться про запровадження санкцій проти РФ

У Сенаті США переконані, що врешті домовляться про запровадження санкцій проти РФ

Укрінформ
Керівництво Комітету Сенату США з міжнародних відносин переконане в досягненні найближчим часом двопартійної угоди щодо запровадження санкцій проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це в неділю в інтерв’ю CNN заявили сенатори демократ Боб Менендес, який очолює комітет, і республіканець Джим Ріш.

«Я вірю, що ми дійдемо до цього, - сказав Менендес. - Ми старанно працювали над цим. Враховуємо різні точки зору і сповнені рішучості спільно, на двопартійній основі захищати Україну й послати Путіну месидж, що це буде відверто і послідовно».

Читайте також: Прем'єрка Данії не виключає постачання зброї Україні у разі агресії РФ

За його словами, деякі санкції можуть бути запроваджені заздалегідь, інші – у разі, якщо Росія вторгнеться в Україну.

«Деякі санкції справді можуть бути запроваджені заздалегідь за те, що Росія вже зробила. Кібератаки на Україну, операції під фальшивим прапором, спроби підірвати український уряд всередині країни – ось лише деякі приклади того, за що санкції можуть бути застосовані вже зараз».

Читайте також: У Держдепі пояснили, чому Штати не хочуть превентивних санкцій проти Росії

Якщо РФ вторгнеться в Україну, додав сенатор, «руйнівні санкції врешті-решт знищать економіку Росії», а смертоносна зброя, яку США мають намір надати, «означає, що Путін має вирішити, скільки мішків з трупами російських синів повернуться в Росію».

Ріш своєю чергою заявив, що основним каменем спотикання в переговорах щодо пакета економічних санкцій залишається трубопровід «Північний потік-2», проти яких виступає Адміністрація США, аби не псувати відносини з Німеччиною.

«У нас були розбіжності з цього приводу… - сказав Ріш. - Але щось змінило динаміку й відкрило для нас двері, аби досягти угоди з цього питання. І німці дали зрозуміти, що призупиняють сертифікацію, а отже, завершення трубопроводу на шість місяців».

Читайте також: «Олігархам Путіна не буде де сховатися»: Британія готує розширені санкції

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу взяти до уваги такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-