Прем'єрка Данії не виключає постачання зброї Україні у разі агресії РФ

Прем'єрка Данії не виключає постачання зброї Україні у разі агресії РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила про готовність підтримати Україну зброєю та іншим військовим обладнанням, якщо напруга з боку Росії зростатиме.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" з посиланням на датське видання Ekstra Bladet, передає Укрінформ.

"Я не хочу виключати (постачання військової техніки в Україну, - ред.), і я не маю принципового заперечення проти того, щоб ми це зробили", – сказала Фредеріксен.

На запитання, чи готова Данія надати Україні своїх солдатів, прем'єр не відповіла.

Читайте також: У протидії російській агресії вже варто зосередитися на жорсткій силі – Кулеба

Фредеріксен вважає, що ситуація навколо України є серйозною загрозою для всієї Європи. Прем'єр наголосила, що у разі нового вторгнення РФ в Україну на Росію чекають санкції "безпрецедентного масштабу".

Читайте також: У Держдепі пояснили, чому Штати не хочуть превентивних санкцій проти Росії

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу взяти до уваги такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-