«Олігархам Путіна не буде де сховатися»: Британія готує розширені санкції

«Олігархам Путіна не буде де сховатися»: Британія готує розширені санкції

Укрінформ
Велика Британія готується найближчим часом розширити санкції проти Росії, а також має намір удвічі збільшити чисельність військового контингенту в Естонії у складі багатонаціонального батальйону НАТО. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SkyNews.

За словами глави МЗС Великої Британії Ліз Трасс, оновлення пакету санкцій має бити по широкому спектру цілей, щоб російським олігархам «не було де сховатися».

Зупинити ескалацію з боку Кремля є пріоритетом номер один для Британії, сказала Трасс.

Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон попередив про «дедалі більш тривожну» ситуацію навколо України після того, як цього тижня він отримав результати брифінгів від голів оборонних відомств.

Читайте також: Санкції США можуть зруйнувати всю економіку Росії – NYT

«Я продовжую закликати Росію вести переговори та уникати безрозсудного та катастрофічного вторгнення», — заявив він.

Джонсон розглядає можливість подвоєння чисельності британських військ, розгорнутих для зміцнення кордонів Європи, а також відправлення швидких літаків, військових кораблів та військових спеціалістів. За його словами, Велика Британія «абсолютно нічого не виключає» у допомозі Україні, але відправка британських військ «малоймовірна».

Читайте також: Джонсон наступного тижня проведе переговори з Путіним

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу взяти до уваги такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-