Ле Дріан констатує сильне напруження ситуації між Україною та Росією

Ле Дріан констатує сильне напруження ситуації між Україною та Росією

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан констатує дуже сильне напруження ситуації між Україною і РФ.

Про це він сказав у середу, виступаючи в Сенаті в Парижі, повідомляє у Твіттері BFMTV.

“Не буду від вас приховувати, що ситуація дуже напружена. Як зазначив учора президент Франції разом з канцлером ФРН, Росія дуже дестабілізує ситуацію. І саме вона має знизити рівень ескалації”, - сказав міністр.

Він також зазначив, що “треба називати речі своїми іменами”.

“Ми максимально мобілізовані з нашими європейськими партнерами, з нашими американськими партнерами для того, щоб знизити рівень наростання цієї ескалації”, - додав Ле Дріан.

Читайте також: Поведінка РФ свідчить про те, що вона продовжує говорити іншою мовою - Бербок

За його словами, необхідно наполягати на консолідованій позиції усіх 27 країн (ЄС), які сьогодні об’єднані під французьким президентством, разом з НАТО на наступних пріоритетах.

“Будуть нові санкції проти Росії, якщо вона здійснить нову атаку на територію України, ми над цим працюємо”, - сказав міністр закордонних справ Франції.

Читайте також: Росія хоче відновити радянську імперію – президент Латвії

Але, підкреслив Ле Дріан, водночас необхідно робити все, щоб діалог з Росією продовжувався, “доки ми можемо робити свій внесок для деескалації, для діалогу, який і в нормандському форматі продовжується у Парижі”.

Також міністр висловив сподівання, що інші пропозиції будуть запропоновані Росії у різних форматах, які відбуваються зараз і з НАТО, і з ОБСЄ.

Ле Дріан підкреслив необхідність бути солідарними з країнами НАТО і ЄС, зокрема з країнами Балтики, і найближчими днями - з огляду на Румунію.

“Ми є в статусі колективної безпеки, стримування, європейської стійкості, а також участі в діалозі, можливості зробити свій внесок. І французьке президентство повністю мобілізоване в цих ініціативах” - зазначив Ле Дріан.

Читайте також: НАТО закликає Росію до деескалації та відведення військ від кордонів України

“Через кілька днів я зі своєю німецькою колегою матиму зустріч у Києві, і потім у Румунії, щоб запевнити наших румунських колег у нашій підтримці”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Пентагон офіційно заявив про підвищення бойової готовності окремих підрозділів та частин у зв'язку із ситуацією в Європі. Крім того, в оборонному відомстві США заявили про готовність розгорнути у разі потреби додаткові 8,5 тисяч американських військових для підтримки Сил швидкого реагування НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-