Поведінка РФ свідчить про те, що вона продовжує говорити іншою мовою - Бербок

Поведінка РФ свідчить про те, що вона продовжує говорити іншою мовою - Бербок

Укрінформ
Будь-які подальші агресивні дії Росії щодо України матимуть серйозні наслідки для Москви, заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час спільної з держсекретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції у Берліні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Росію терміново вжити кроки для деескалації. Будь-які подальші агресивні дії та поведінка матимуть серйозні наслідки", - заявила Бербок.

Вона наголосила, що йдеться про збереження європейського порядку денного. "А це має для нас життєво важливе значення. І тому у нас немає іншого вибору, як послідовно виступати на його збереження і захист усіма засобами, навіть якщо ці заходи для нас самих матимуть економічні наслідки", - додала глава МЗС Німеччини.

За її словами, Євросоюз, а також НАТО та "Група семи" єдині в тому, що будь-які подальші агресивні дії Росії щодо України "матимуть великі наслідки у політичному, економічному та стратегічному планах". Водночас німецький міністр зазначила, що ці санкції мають бути "найбільш дієвими". У цьому контексті вона згадала і про "питання енергетики".

Читайте також: Зеленський зустрівся з Бербок – говорили про агресію РФ і Nord Stream 2

На її переконання, вихід із кризи має бути знайдений виключно політичним шляхом, через діалог.

"Нашу готовність до цього ми засвідчили у попередні дні та тижні на різних рівнях та у різних форматах. На жаль, поведінка РФ свідчить про те, що вони продовжують говорити іншою мовою, і мають місце дії, які викликають особливе занепокоєння – не в останню чергу це стосується перекидання військ до Білорусі та проведення спільних військових навчань на прикордонній з Україною території", - наголосила Бербок.

Читайте також: Берлін і Москва мають різні погляди на виконання Мінських угод - Бербок

Вона також наголосила на важливості нормандського формату, який є одним з важливих форматів діалогу. "Ми разом з Францією, особисто я та Жан-Ів Ле Дріан (глава МЗС Франції - ред.), зробимо все для того, щоб вдихнути життя в цей формат. Можливості, які він пропонує, будуть також вивчені мною та Жан-Івом Ле Дріаном трохи пізніше, під час нашої спільної поїздки до України", - заявила німецький міністр.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у середу, 19 січня, перебував з візитом у Києві. Він провів зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Фото: Christoph Soeder/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-