НАТО відповість на «безпекові» вимоги Москви цього тижня - Столтенберг

НАТО відповість на «безпекові» вимоги Москви цього тижня - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що письмові відповіді Альянсу, на так звані "безпекові вимоги" Москви, буде відправлено упродовж цього тижня.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю CNN.

"Ми підкреслимо, що ми готові сісти (за стіл переговорів - ред.) та обговорити контроль над озброєнням, роззброєння, прозорість щодо військової діяльності, механізми зменшення ризику та інші питання, важливі для європейської безпеки", - зазначив Столтенберг.

Водночас, за словами Столтенберга, в НАТО підтвердять неготовність поступатися РФ щодо ключових принципів, таких як право кожної держави в Європі обирати свій власний шлях чи безпекові домовленості, частиною яких вона хоче бути.

«Ми готові сісти… та вислухати занепокоєння Росії, але ми не готові йти на компроміс щодо основних принципів», - додав Столтенберг.

Читайте також: Лідери Євроінституцій, НАТО та країн Заходу обговорили безпекову ситуацію навколо України

Як повідомлялося, міністерство закордонних справ РФ 17 грудня офіційно опублікувало проєкти угод між РФ та США, а також з НАТО про «гарантії безпеки», які містять вимогу Москви щодо виведення військових сил з території східних членів НАТО, а також відмову Альянсу від прийому нових членів.

У США та НАТО відкинули ці вимоги РФ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-