Вторгнення в Україну буде катастрофою для Росії через жорсткий спротив і великі втрати – Квін

Вторгнення в Україну буде катастрофою для Росії через жорсткий спротив і великі втрати – Квін

Укрінформ
Рішення щодо вторгнення в Україну буде катастрофою для Росії, оскільки вона зустріне тут жорсткий спротив добре підготовлених, гарно оснащених, дисциплінованих і готових до відсічі українських військових.

Про це заявила журналістам тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін на летовищі у Борисполі після розвантаження літака з новою партією додаткової оборонної допомоги зі США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давайте дуже чітко скажемо: якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну, для Росії це буде катастрофою. За два з половиною роки, упродовж яких я працюю в Україні, я відвідувала підрозділи Збройних Сил, Державної прикордонної служби і Нацгвардії по всій Україні. І з власного досвіду можу сказати, що вони добре підготовлені, гарно оснащені, дисципліновані і готові до відсічі. Хочу підкреслити, що російські солдати, які підуть в Україну за наказом Кремля, зустрінуть жорсткий спротив, і Росія зазнає значних втрат», - сказала Квін.

За її словами, якщо президент Путін піде на такий безрозсудний крок, як вторгнення, США нададуть Україні додаткову оборонну допомогу – «більшу, ніж ми вже надали».

Читайте також: США продовжать поставки Україні оборонних летальних озброєнь – Квін

Тимчасова повірена у справах США акцентувала, що Сполучені Штати надають перевагу дипломатії, і в пошуку дипломатичного вирішення ситуації тісно спілкуються з українськими партнерами та союзниками в НАТО.

Звертаючись до ЗМІ, Квін зауважила, що ми всі знайомі з російською методичкою.

«Ми знаємо, що Росія використовує кібератаки, операції під чужим прапором, різні методи сіяння розбрату. І ми всі повинні бути насторожі щодо таких дій і стежити за тим, щоб, перш ніж повідомляти про ситуацію, зважувати, з якого джерела походить інформація про це. Давайте не дозволимо Росії провести операцію під чужим прапором, щоб розпочати напад на Україну», - закликала дипломатка.

Читайте також: До України прибула третя партія американської зброї

Насамкінець вона запевнила, що США і будуть завжди підтримувати Україну у захисті її територіальної цілісності та суверенітету.

«Ми віддаємо перевагу дипломатичному шляху, але який би шлях не обрала Росія, ми будемо готові допомогти захистити Україну», - акцентувала Квін і завершила свій виступ словами «Слава Україні».

Як повідомляв Укрінформ, у міжнародному аеропорту "Бориспіль" сьогодні приземлився літак з новою партією додаткової оборонної допомоги зі США у рамках пакета на загальну суму 200 мільйонів доларів.

Читайте також: У Міноборони прокоментували шокуючі публікації у ЗМІ про ймовірне загострення

Уночі 22 січня до аеропорту «Бориспіль» прибула перша, а 23 січня - друга партія оборонної допомоги зі США у межах пакета на загальну суму 200 мільйонів доларів, затвердженого президентом Байденом у грудні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-