У Міноборони прокоментували шокуючі публікації у ЗМІ про ймовірне загострення

У Міноборони прокоментували шокуючі публікації у ЗМІ про ймовірне загострення

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила про черговий випадок спотворення інформації щодо ймовірності загострення.

Як передає Укрінформ, про це Маляр повідомила у Фейсбуці. 

«Вчора відбувся черговий випадок спотворення інформації щодо ймовірності загострення. Один відомий сайт виклав власний переклад інтерв’ю командувача операції Об‘єднаних сил, яке він дав іноземному журналісту. Заголовок українською був просто шокуючий - вказано конкретну дату ескалації і ніби то це сказав командувач ООС. Так, були перемовини, пояснення, спільна робота з оригіналом тексту - зрештою заголовок виправили на достовірну цитату. Але за цей час - тисячі репостів і десятки тисяч наляканих людей. Так само, як - «з наших джерел в Міноборони» - ще ні разу після цього словосполучення і відсутності прізвища особи, яка повідомила, не читала інформацію, що відповідала дійсності», - заявила заступниця міністра оборони.

Читайте також: Зеленський: Усе під контролем, причин для паніки немає

Також Маляр прокоментувала появу в ЗМІ різних фото і нібито розвідданих. За її словами, зазвичай оприлюднюються дані з відкритих джерел, в тому числі супутникові знімки, фото і відеоматеріали.

«На підставі цього оглядачі, журналісти можуть робити оцінки ситуації, що склалась, і робити власні припущення та прогнози її розвитку. Дані розвідки не оприлюднюються. Вони доводяться до визначеного в державі обмеженого кола осіб для прийняття відповідних рішень з реагування на ситуацію», - зазначила Маляр.

Вона також наголосила, що вторгнення відбулось у 2014 році і війна почалась саме тоді і триває 8-й рік. Тому, за її словами, ймовірність загострення зберігається постійно з різною інтенсивністю.

«Концентрацію військ поблизу наших кордонів Російська Федерація використовує передусім для політичного шантажу Заходу і для тиску на Україну. Тактична мета РФ - спровокувати внутрішній розкол в нашому суспільстві, посіяти страх і паніку, дестабілізувати внутрішню ситуацію. Стратегічна мета - зупинити наш євроатлантичний поступ і встановити політичний контроль над Україною», - заявила Маляр.

Вона зазначила, що станом на зараз тієї групи військ, яка сконцентрована довкола кордону, недостатньо для повноцінного наступу.

Також Маляр нагадала, що на сайті Міноборони протягом дня тричі викладаються зведення з ООС, регулярно викладаються висновки ГУР щодо ситуації довкола кордону, щопонеділка викладається зведена аналітика у формі відео від Центру оперативного інформування.

Читайте також: Резніков заявив, що українцям не потрібно збирати «тривожні валізи»

За її словами, публічне викриття планів ворога демонструє готовність до них і дає час дипломатії попрацювати над запобіганням їх реалізації. Тому оприлюднені сценарії - це зруйновані сценарії, їх вже боятись не варто.

«Якби українська армія була не готова дати відсіч, то агресор би цим вже давно скористався. Але як бачимо - позиції зберігаються. Тому потрібно довіряти Збройним силам та сприймати ситуацію спокійно. Збройні сили України з часів 2014 року дуже сильно змінились. Сьогодні ЗСУ керують бойові командири загартовані боями. Так як було у 2014 вже не буде. Жодна спроба Росії рушити вглиб нашої території не минеться без жорсткої відсічі. Їхні втрати будуть значно більш відчутними, ніж це було у 2014-2015 роках», - заявила заступниця міністра оборони.

Маляр також зауважила, що серед нас вже сотні тисяч ветеранів з бойовим досвідом та мільйони мотивованих патріотів. «Незламне ядро нації потужно сформоване та загартоване, ніхто Україною поступатись не буде. Ворог це добре знає», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив в інтерв’ю The Times, що президент Росії Володимир Путін сам розуміє, що російські війська не підуть далі після того, як зазнають перших великих втрат в разі вторгнення в Україну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-