Держдеп не радить американцям їздити до Росії з низки причин

Держдеп не радить американцям їздити до Росії з низки причин

Укрінформ
Державний департамент рекомендує громадянам Сполучених Штатів утриматися від поїздок до Росії.

Як передає Укрінформ, таку інформації розмістило консульське управління Держдепу.

«Не їдьте до Росії через напруженість на кордоні з Україною, ймовірність переслідування громадян США, обмежену здатність посольства надавати допомогу громадянам США в Росії, COVID-19 і пов'язані з ним обмеження на в'їзд, через тероризм, переслідування з боку співробітників служби безпеки Росії та довільне застосування місцевого законодавства», - ідеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства США.

У зв'язку з посиленням військової присутності Росії та тривалими військовими навчаннями уздовж кордону з Україною громадяни США, котрі перебувають у тих районах Російської Федерації або планують туди поїздку, «повинні знати, що ситуація поблизу кордону непередбачувана і напружена», застерігає Держдеп.

Читайте також: Блінкен: Російська загроза - проблема всього світу, а не лише України

Зазначається, що громадяни США в Росії наражаються на загрози з боку правоохоронних органів і можуть стати жертвами переслідувань, жорстокого поводження й вимагання: «Американців затримують за фальшивими звинуваченнями... таємні суди ухвалюють щодо них вироки, часто без надання доказів».

Американцям також не рекомендується відвідувати Крим «через окупацію Росією території України та зловживання з боку окупаційної влади», зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: За час окупації кримінальні справи завели на 164 кримських татар

Як повідомлялося, Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний («санкціонований») від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх  родин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-