За час окупації кримінальні справи завели на 164 кримських татар

За час окупації кримінальні справи завели на 164 кримських татар

Укрінформ
У Криму за час окупації Росією політв'язнями та переслідуваними у кримінальних справах стали 234 особи, з яких 164 є представниками кримськотатарського народу.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У КРЦ наголосили, що після окупації Криму РФ, неправомірно використовуючи своє законодавство у політичних цілях, розгорнула на півострові масові репресії щодо кримських татар та проукраїнських активістів, а затримання та арешти людей стали регулярною практикою.

“За даними Кримськотатарського ресурсного центру, за весь період окупації кількість політв'язнів та переслідуваних у кримінальних справах досягла 234-ох, 164 з них представники корінного кримськотатарського народу”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, з них засуджені та відбувають покарання в колонії загалом 70 осіб, у тому числі 45 кримських татар, обмеження чи випробувальний термін має 31 особа, у тому числі 18 кримських татар. Крім того, у СІЗО перебуває 51 особа, зокрема 44 кримських татарина. Вже звільнені 50 осіб, у тому числі 32 кримських татарина, переслідуються загалом 32 оосби, зокрема 26 кримських татар.

Кримськотатарський ресурсний центр вимагає негайного звільнення політичних ув'язнених та закликає міжнародне співтовариство і правозахисні організації посилити тиск на Російську Федерацію та окупаційну владу Криму з метою припинення політичних переслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, День українського політв'язня відзначається щороку 12 січня на честь осіб, які були заарештовані через політичні переконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-