Дипломатам США дозволяється виїхати з України, їхні рідні мусять це зробити - Держдеп

Дипломатам США дозволяється виїхати з України, їхні рідні мусять це зробити - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний («санкціонований») від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх  родин.

Відповідне повідомлення оприлюднило посольство США в Україні, передає Укрінформ.

Зазначається, що санкціонований від’їзд дає цим працівникам можливість поїхати, якщо вони бажають; виїзд не є обов’язковим для них. Водночас обов’язковий від’їзд для членів родин вимагає, щоб вони  залишили країну.

«Держдепартамент ухвалив рішення дозволити виїзд з дипломатичної місії в Україні, як особливу пересторогу через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні. Ми проводили консультації з українським урядом щодо цього кроку і координуємо свої дії з посольствами країн Альянсу та країн-партнерів у Києві, а вони визначають свою позицію», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Держдепі кажуть, що наказу про евакуацію дипломатів з України немає - ЗМІ

Крім того, Держдеп оновив четвертий рівень небезпеки у попередній офіційній пораді щодо подорожей в Україну: «Не подорожуйте через посилення загроз значних військових дій Росії проти України». Рекомендація щодо подорожей уже була на четвертому рівні – «Не подорожуйте через COVID-19».

Сполучені Штати підкреслюють, що посольство в Києві залишається відкритим для регулярної роботи. «Аналогічно, ми наголошуємо, що рішення про санкціонований/обов’язковий від’їзд жодним чином не вплине на нашу відданість пошуку дипломатичного рішення щодо глибоко тривожного нарощування сил Росії в Україні та навколо неї», - додали у дипломатичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-