США вже почали діяти для стримування російської агресії – Блінкен

США вже почали діяти для стримування російської агресії – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати не зволікають із активними діями щодо стримування Росії, яка не хоче припиняти ескалації в Європі, і вже докладають зусиль для зміцнення України й союзників по НАТО, а також введення санкцій проти РФ та її інтересів.

Таку позицію висловив у п’ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен за підсумками зустрічі в Женеві з російським міністром Сергієм Лавровим, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не чекаємо, щоб почати протидіяти Росії», - наголосив глава Держдепу у відповідь на запитання, чому б США не натиснути на РФ уже зараз, оскільки дипломатія Заходу досі не привела до деескалації навколо України.

Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати дійсно проводять інтенсивну дипломатію й діалог, але також поступово посилюють обороноздатність союзників та заходи стримування агресії РФ.

«Ці речі зазвичай не суперечать одна одній, насправді вони підсилюють одна іншу», - підкреслив держсекретар США.

Блінкен пояснив, що на дипломатичному треку Сполучені Штати об’єднують союзників та партнерів щодо спільної готовності відповісти на російську агресію проти України. Водночас ведеться діалог з РФ для того, щоби вирішувати питання в мирний спосіб.

Читайте також: Військова підтримка з боку адміністрації Байдена сильніша, ніж була раніше – Зеленський

Що ж стосується зусиль для стримування, то глава Держдепартаменту підкреслив, що, по-перше, забезпечується додаткова підтримка України, і наступна партія оборонних озброєнь очікується впродовж ближчих тижнів. По-друге, проводиться робота в НАТО з метою зміцнення позиції членів Альянсу на східному фланзі. По-третє, США узгоджують з Європою спільну позицію щодо введення санкцій проти Росії – з огляду на різний ступінь залежності європейських економік від економічної взаємодії з РФ.

«Вчора ми оголосили про санкції проти агентів російського впливу, які діяли в Україні та прагнули дестабілізувати її», - нагадав держсекретар США.

Отже, зауважив Блінкен, у той час, як росіяни не припиняють ескалацію, США та союзники зі свого боку продовжують нарощувати зусилля щодо стримування її агресії та водночас пропонують дипломатичний шлях для розв’язання ситуації.

Читайте також: Блінкен у Женеві: Право України обирати своє майбутнє не підлягає обговоренню

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю провів зустріч у Женеві з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Глава американської дипломатії зазначив, що це були не переговори, а обмін занепокоєннями та ідеями. Після цього США проведуть із союзниками консультації та продовжать дипломатичний діалог з РФ з метою деескалації в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-