Блінкен запропонував Лаврову кілька ідей щодо зниження напруженості

Блінкен запропонував Лаврову кілька ідей щодо зниження напруженості

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав зустріч із очільником МЗС Росії Сергієм Лавровим не переговорами, а обміном занепокоєннями та пообіцяв, що після консультацій з Європою США нададуть РФ детальну позицію Заходу в письмовій формі та продовжать дипломатичні дискусії.

Про це глава Держдепартаменту США повідомив у п’ятницю під час пресконференції в Женеві за результатами зустрічі з російським міністром, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я виклав (на зустрічі з Лавровим - ред.) кілька ідей щодо зниження напруженості й посилення безпеки, розроблених у консультаціях з нашими партнерами та союзниками, і в яких, на нашу думку, ми можемо знайти спільну мову. Знову ж таки – на принципах взаємності», - підкреслив держсекретар США.

Блінкен повідомив, що передав позицію США, союзників і партнерів про тверду підтримку України. Крім того, він попередив російську сторону, що будь-яке пересування російських військ через кордон України вважатиметься вторгненням, що призведе до «швидкої, суворої та об’єднаної» реакції Заходу.

Блінкен також підкреслив готовність Заходу відповісти на гібридні загрози з боку РФ, в тому числі, кібератаки, воєнізовану тактику та інші способи просування агресивних інтересів.

Читайте також: У Росії заявляють, що відносини зі США підійшли до «небезпечної критичної межі»

Держсекретар США зауважив, що зустріч у Женеві була «не переговорами, а відвертим обміном занепокоєннями та ідеями, хоча й назвав дискусію відвертою та змістовною». Крім того, держсекретар США повідомив, що він і міністр Лавров погодилися на важливості продовження дипломатичного процесу.

«Я сказав йому, що після консультацій, які ми проведемо ближчими днями з нашими союзниками й партнерами, ми очікуємо, що зможемо поділитися з Росією своїми занепокоєннями та ідеями більш детально у письмовій формі наступного тижня», - зауважив Блінкен.

Читайте також: Блінкен у Женеві: Право України обирати своє майбутнє не підлягає обговоренню

Після цього, за його словами, дипломатичні дискусії з РФ продовжаться.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю відбулася зустріч між главами зовнішньополітичних відомств США й Росії в Женеві. Вони обговорювали, передусім, військову ескалацію з російського боку на кордонах України, а також іранську ядерну проблему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-