Військова підтримка з боку адміністрації Байдена сильніша, ніж була раніше – Зеленський

Військова підтримка з боку адміністрації Байдена сильніша, ніж була раніше – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз військова підтримка з боку адміністрації президента США Джо Байдена сильніша, ніж була раніше.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський заявив в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

«Я гадаю, що військова підтримка з боку адміністрації Байдена сильніша, ніж була раніше. Чи буде цього достатньо, я не сказав би, але йдеться не про конкретного американського президента. Ми стикаємося з гібридною війною. Нас атакують: військова атака, кібератаки та енергетичні атаки», - заявив Зеленський, відповідаючи на запитання, чи надавав Байден Україні всю необхідну для захисту від вторгнення РФ військову допомогу та зброю.

Президент додав, що не обговорюватиме деталі військової підтримки, оскільки вважає, що вони мають бути конфіденційними.

Він наголосив, що якщо цивілізований світ залишить Україну на одинці у протистоянні з Росією, «це буде помилкою всього світу». «Світ не буде колишнім, якщо трапиться війна, і Європа точно не буде колишньою», - наголосив він.

Читайте також: Зеленський виступає за введення санкцій проти Росії вже сьогодні

Зеленський нагадав, що у людей із різних країн «прості нехитрі правила і принципи: не можна вбивати людей; не можна торгувати наркотиками; не можна вчиняти насильство; не повинно бути рабства».

Він зауважив, що «всі ми живемо на Землі і є громадянські правила, правила, які можуть допомогти нам вижити в цьому світі».

За його словами, ситуація в Україні стосується двох країн, «одна з яких нападає на іншу – це моральне питання».

«Не можна захопити чиюсь територію та вторгатися», - заявив Зеленський.

Щодо нещодавньої кібератаки на українські урядові сайти, Президент заявив, що за словами фахівців, є «дуже велика ймовірність», що атака була з Росії.

Читайте також: Зеленський припустив, що Росія спробує окупувати Харків

«Це - не перша і не остання атака. Якщо порівнювати, яка війна небезпечніше: кібератака або звичайна війна, думаю, важко сказати. Я думаю, що набагато небезпечніші ракетно-реактивні постріли і повноцінні авіаційні десанти. Наслідки війни важчі, ніж кібератаки», - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Очікую, що результатом перемовин з РФ стане отримання гарантій миру на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня США відправили в Україну останній транш додаткової оборонної підтримки на загальну суму $60 мільйонів, затвердженої в вересні президентом Байденом під час візиту президента Зеленського до Вашингтона.

У ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про сайти Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міндовкілля, ДСНС та Держказначейства.

У Службі безпеки України запевнили, що витоку персональних даних унаслідок хакерської атаки не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-