Зеленський виступає за введення санкцій проти Росії вже сьогодні

Зеленський виступає за введення санкцій проти Росії вже сьогодні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує введення санкцій проти Росії вже зараз, до початку можливого вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

Президент наголосив, що сьогодні «партнери України говорять, що завтра може початися війна і якщо буде потужна ескалація з боку російської сторони, будуть потужні санкції».

«Але якщо ми говоримо про санкційну політику та ймовірність ескалації, то запитання, чому ви не впроваджуєте санкцій зараз, а очікуєте ескалації?... Я підтримую впровадження санкцій зараз. Я запитав одного лідера: «Чому ви підтримуєте санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну? Навіщо вам санкції після того, як ми втратимо всю територію України?», - сказав Президент.

Читайте також: Байден пообіцяв «катастрофу» для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну

Він наголосив, що санкції вважаються превентивним заходом, оскільки їх можна впровадити, а потім скасувати. Зеленський зазначив, що якщо буде вторгнення Росії, Захід накладе на неї санкції вже після того, як Україна, можливо, втратить частину територій.

«Коли ви впровадите санкції, що робитиме Росія? …(росіяни, – ред.) на вас подивляться і скажуть: «Слухай, ми можемо з цим упоратися, ми можемо продовжувати як було». Я думаю, що це неправильно», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Глави МЗС чотирьох країн обговорили санкції проти Росії

Він підкреслив, що Україна готова вести діалог.

«Давайте вести діалог із Росією. Я прошу США допомогти нам знайти формат. Ми підтримуємо діалог, ми проти війни», - зазначив він.

Зеленський також додав, що «якщо ми плануємо захищатися від однієї з наймогутніших армій у світі, то це буде війна. І якщо це буде війна, то це буде дуже масштабна війна, і всі програють. Сотні тисяч життів буде втрачено. Україна постраждає, Росія постраждає, постраждають сусідні з Україною європейські країни, а тих, хто далі, торкнеться міграційна криза».

Він підкреслив, що для України найголовніше – зберегти свою територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-