Іспанські кораблі долучаються до сил НАТО в Чорному морі

Іспанські кораблі долучаються до сил НАТО в Чорному морі

Укрінформ
Кораблі Іспанії долучаються до військово-морських сил НАТО в Середземному та Чорному морях через напруженість у регіоні, спричинену нарощуванням російських військ на кордоні з Україною.

Про це у четвер повідомила міністр оборони країни Маргарита Робліс, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Мінний тральник уже в дорозі, а фрегат вирушить протягом трьох-чотирьох днів, сказала Роблес журналістам. Мадрид також розглядає можливість спрямування винищувачів до Болгарії, додала вона.

«Росія не може вказувати жодній країні, що їй робити, тому НАТО захищатиме й відстоюватиме суверенітет будь-якої держави, яка може або хоче вступити до НАТО», - сказала вона.

Читайте також: Канада відправила бойовий фрегат у Чорне море

При цьому Іспанія віддає перевагу «виключно дипломатичній відповіді» для розв’язання конфлікту, зазначила вона.

Країна взяла участь у розгортанні сил НАТО в Східній Європі після того, як міністр закордонних справ Хосе Мануель Альбарес та держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту міністра до Вашингтона у вівторок домовилися про координацію дій у відповідь на загрозу Україні з боку Росії.

Читайте також: Китай заявив, що військовий корабель США незаконно увійшов до його територіальних вод

Цього тижня Данія також заявила, що спрямовує свій фрегат у Балтійське море, а президент Франції Еммануель Макрон запропонував направити французькі війська до Румунії. Подальші рішення щодо переміщення військ можуть бути ухвалені на саміті НАТО в Мадриді у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-