Китай заявив, що військовий корабель США незаконно увійшов до його територіальних вод

Китай заявив, що військовий корабель США незаконно увійшов до його територіальних вод

Укрінформ
Уряд Китаю заявив, що китайським суднам та авіації довелося супроводжувати американський військовий корабель, який зайшов у Південнокитайське море поблизу Парасельських островів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Південне оперативне командування китайської армії заявило, що американський військовий корабель Benfold без дозволу і «незаконно» увійшов до територіальних вод Китаю, порушивши суверенітет країни, після чого китайському флоту та авіації довелося супроводжувати корабель.

«Ми суворо вимагаємо, аби американська сторона негайно припинила свої провокативні дії, інакше це матиме серйозні наслідки у вигляді безпрецедентних дій», - йдеться у заяві.

У відповідь Флот США заявив, що американський корабель слідував міжнародному та морському законодавству і пропливав у міжнародних водах.

Читайте також: Штати дозволили країнам Балтії постачати зброю Україні - Reuters

«Корабель Benfold продовжує операції у Південнокитайському морі», - повідомив речник 7-го Флоту США Марк Ленгфорд.

ЗМІ відзначає, що цей інцидент став черговим загостренням між Китаєм та США у регіоні. Зазначається, що Китай вважає своїми води, на які також претендують Тайвань, В’єтнам, Малайзія, Бруней та Філіппіни.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен у грудні заявив, що США розширять економічну та військову співпрацю зі своїми партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, аби разом стримувати експансію Китаю.

Фото U.S. Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-