Росія чекає письмових відповідей від США й НАТО за підсумками перемовин

Росія чекає письмових відповідей від США й НАТО за підсумками перемовин

Укрінформ
Росія очікує на письмові відповіді від США та НАТО за підсумками кількох раундів переговорів, які відбулися цього тижня.

Про це заявив  посол Росії у США Анатолій Антонов, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Очікуємо від Вашингтона та Брюсселя письмових відповідей на проєкти наших угод. На їх основі будемо ухвалювати рішення про доцільність подальшої спільної роботи. Готові до обговорення зустрічних пропозицій», - заявив Антонов.

Як зазначається, в інтерв‘ю Newsweek Антонов сказав, що питання України не стояло на порядку денному під час російсько-американських переговорів у Женеві. Ця тема, за словами посла, лише згадувалася під час консультацій з НАТО в Брюсселі.

Читайте також: США і НАТО готові до нових переговорів з Росією – Держдеп

Нагадаємо, цього тижня в Європі відбулася низка дипломатичних заходів, на яких обговорювалися питання європейської безпеки та зниження напруженості навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ  вздовж кордонів нашої держави та на тимчасово окупованих територіях. 

Зокрема, перший раунд переговорів між Росією і США відбувся 10 січня в Женеві. У Брюсселі цього ж дня провели засідання Комісії Україна - НАТО за участю віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. 12 січня у штаб-квартирі Альянсу відбулося засідання Ради НАТО - Росія.

Читайте також: У четвер переговори західних країн з Росією очікувано завершилися без зрушень - ЗМІ

Крім того, 12-13 січня ситуацію з безпеки в Європі та навколо України в рамках неформальної зустрічі у французькому місті Брест обговорили міністри оборони, а також закордонних справ країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-