Сенат США не ухвалив законопроєкт щодо санкцій проти Nord Stream 2

Сенат США не ухвалив законопроєкт щодо санкцій проти Nord Stream 2

Укрінформ
Законопроєкт щодо запровадження санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2», автором якого є сенатор-республіканець Тед Круз, у четвер не набрав достатньої кількості голосів.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

Документ підтримали 53 сенатори, 41 – проголосував «проти», тоді як для ухвалення потрібно 60 голосів. Такий результат був очікуваний, оскільки демократи в середу представили свій власний законопроєкт про санкції щодо трубопроводу, автором якого є сенатор Роберт Менендес.

Читайте також: Демократи запропонували свої санкції проти РФ у разі її нападу на Україну

Раніше сенатори домовилися, що демократи проголосують за санкції проти трубопроводу, натомість республіканці не блокуватимуть деякі кадрові призначення президента Джо Байдена, які потребують схвалення Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт Менендеса передбачає запровадження санкцій проти високопосадовців Росії, включаючи президента Володимира Путіна, а також банківського сектору країни, якщо Росія вдасться «до воєнних чи ворожих дій в Україні або проти України». Крім того, пропонується надання Україні 500 млн доларів США додаткової допомоги в галузі безпеки в разі вторгнення Росії.

Читайте також: У Кремлі заявили, що санкції проти Путіна призведуть до «розриву відносин» зі США

Республіканці стверджують, що санкції все ще можуть зупинити завершення будівництва «Північного потоку-2» і звинувачують президента Джо Байдена в потуранні РФ, коли адміністрація скасувала санкції щодо газопроводу у спробі налагодити відносини з Німеччиною.

Нові санкції проти газопроводу передбачалися в оборонному законі на цей рік, але перед остаточним голосуванням це положення було викреслено з нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-